top of page

ZADELPIJN

STREVEN-2016-2017-ZADELPIJN-105x105mm-30

Wijn, wijsheid en fietsplezier

 

Van:

Wiske Sterringa (naar Liza Van Sambeek)


Regie:
Ron Cornet


Het verhaal:

Zes dames trekken elk jaar enkele dagen naar Frankrijk. Niet enkel om te kletsen, te lachen en lekkere wijn te drinken, maar vooral om te fietsen. Dat ze hiervoor niet allemaal de juiste conditie hebben en dat er bij iedereen ondertussen al wat jaartjes op de teller staan, kan de pret niet drukken. De tubes staan strak gespannen, de gepoetste spaken blinken en de flitsende helmen worden ongenadig over de kapsels getrokken. Kilo’s vliegen van de dijen om achter te blijven op
de heuvels in de buurt van Sancerre. Als ze zich ’s avonds uit het lycra wurmen, het zeemvel te drogen hangen en de kelen smeren met de plaatselijke ‘petit ballon de vin blanc’, wordt lief en leed gedeeld. Soms triest en ontroerend, meestal vrolijk en ongezouten. Het vertrouwen van de eigenzinnige vriendinnen krijgt af en toe flinke klappen maar gelukkig winnen de vriendschap en de humor altijd weer!


Zadelpijn is een herkenbare feelgoodkomedie, een Belgische première op een soundtrack van Franse oldies en swingende hits.

bottom of page